Pastarätter är vanligtvis alltid uppskattade vid middagsbordet. Det smakar ofta gott och är så enkelt att göra – och kan kombineras på så många olika sätt.
Nu har vi snubblat över en ny, fantastisk variant, som bara måste prövas. När du ser det slutliga resultatet kanske du tycker att detta är svårt, men det är det verkligen inte!
Du behöver följande ingredienser:
– 2,25 dl tomatsås
– 0,75 dl riven mozzarella
– 2 tsk hackad basilika
– 100 gram rigatoni pasta
– 1 matsked riven parmesan
Så här gör du:
1. Täck botten av koppen med en sked tomatsås.
2. Strö lite mozzarella över.
3. Fortsätt med basilika – och ännu mer mozzarella.
4. Avslut med ett generöst lager tomatsås.
5. Ta sedan en handfull kokt pasta och lägg den i koppen.
6. Fyll på med resten av tomatsås och parmesan. Placera sedan koppen i ugnen på 205 grader i 20 minuter.
7. Klar! Vänd koppen upp och ner och töm pastapajan på en tallrik.
Ser det inte vackert ut? Se hur man gör i videoklippet nedan.